www.iiiWe.com » موزه زیر آبی

 صفحه شخصی اختر قلی زاده   
 
نام و نام خانوادگی: اختر قلی زاده
استان: آذربایجان غربی - شهرستان: ارومیه
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارشناس محاسب و مترور در معاونت فنی و عمرانی شهرداری
شماره نظام مهندسی:  14-300-01343
تاریخ عضویت:  1389/01/23
 روزنوشت ها    
 

 موزه زیر آبی بخش عمومی

4

موزه زیر آب در واقع، پروژه‌ی برای شناسایی و حفظ آثار مکشوفه در خلیج اسکندریه بود که با کمک و همکاری سازمان ملل متحد و دولت مصر به عمل، تبدیل شد. این موزه اولین موزه زیر آب شناخته شده در جهان است. بعد از آن، کشور‌های دیگر این ایده و طرح را بسط داده و چندین موزه‌ی زیر آبی بر پا کردند.

 

 
به عنوان مثال، کشور مکزیک که برای برپایی موزه‌ خود نه تنها از آثار باستانی بلکه از آثار هنرمندان مجسمه ساز و پیکر تراش معاصر نیز بهره برده تا موزه‌ی زیر آب خود را برپا کنند.

 

 
تصاویری که اینجا می بینید بخش‌هایی از موزه زیبای زیر آب خلیج اسکندریه و خلیج مکزیک را نشان می‌دهد. موزه اسکندریه یکی از بزرگترین و مهمترین بنا‌های ساخته شده در زیر آب است. طراح و معمار ناظر آن فردی به نام جاکوب رویگری است. او تجربه‌های بسیاری در زمینه معماری و ساختارهای زیر آب دارد.

 

 
جالب است بدانید که مکان قرارگیری این موزه، ساحل کتابخانه‌ی جدید اسکندریه است. این مکان به دلیل وقوع زلزله‌ در سالیان پیش دچار فرورفتگی شده است.در واقع درست زیر این فرورفتگی، کاخ یکی از فراعنه ی مصر قرار داشته است که بر اثر همین زلزله، به زیر آب رفته است.

 

 
این موزه برای نمایش آثار به جا مانده ‌از این کاخ در زیر آب بنا شده است. آثاری چون؛ تعداد زیادی سنگ تراشه، ستون‌های کاخ، اتاق‌های پوشیده از مرجان، مجسمه‌ها و کشتی‌های شکسته‌ و غرق شده‌ی یونانی و رومی است.

 

 
بقایای یک فانوس دریایی که احتمال می‌رود، همان فانوس اسکندریه، یکی از عجایب هفت گانه‌ی جهان باشد نیز در این محل پیدا شده است. باستان شناسان و غواصان امر، بر این باور بودند که جابجایی و حمل این آثار، آسیب و صدمه بسیاری به آنها وارد خواهد ساخت. به همین دلیل، بهترین راه حل برای حفظ و نمایش آنها ایجاد و برپایی موزه‌ای در زیر آب‌ بود.

 

 
شکل و نمای ظاهری این موزه از بادبان قایق‌های قدیمی مصر الهام گرفته شده‌است. داخل این موزه به وسیله‌ی تونل‌های شفاف از جنس فایبرگلاس کار شده است که بتوان به راحتی آثار باستانی زیر آب را مشاهده کرد.

 

 
عمق این تونل‌ها در حدود 5 تا 6 متر است. عمق مناسبی که فشار زیادی به دیواره‌ها تونل‌ها وارد نمی‌کند. طرح در نوع خود بی نظیر و درجه امنیت بالا ادارد. با یک پیاده روی هیجان انگیز و زیبا در دل کاخ‌های تاریخی فرعون که توسط این تونل‌های شفاف امکان پذیر شده است، موافقید؟

 

 
منبع: تبیـــــان

سه شنبه 13 دی 1390 ساعت 10:39  
 نظرات    
 
رضا مهیاری 18:20 سه شنبه 13 دی 1390
3
 رضا مهیاری
تصاویر باز نشد خانم قلی زاده عزیز
عمدی گفتی برای مهیاری باز نشه؟
مائده علیشاهی 21:59 سه شنبه 13 دی 1390
1
 مائده علیشاهی
جناب مهیاری نگران نباشید
برای من هم تصاویر باز نشدن
بهنام مکسایی 22:06 سه شنبه 13 دی 1390
1
 بهنام مکسایی
سلام خسته نباشید ممنون بابت مطالب خوبتون .ولی متاسفانه تصاویر برای من باز نشود.
عادل گودرزی 23:48 سه شنبه 13 دی 1390
0
 عادل گودرزی
پس عکساش کو؟!
اختر قلی زاده 13:18 چهارشنبه 14 دی 1390
0
 اختر قلی زاده
باسلام و عرض پوزش خدمت تمام دوستان و همکاران عزیز، جناب آقای مهندس مهیاری عزیز عمدی نبوده...
متاسفانه برای خود من هم باز نمیشند...ولی هنگام ارسال مطلب کاملا باز میشدند.من مجددا مطلب را ارسال میکنم. ان شاا... اگر همکاران گروه نرم افزاری سازه لطف کننند. ،مطلب را اصلاح کننند.ممنون